Bel ons op 040-7113026 of mail info@revitalis.nl

Hormoontherapie

Blijf op de hoogte van de nieuwste innovatieve gezondheidsontwikkelingen en ontvang het cel herstel voedingsplan kado:

Hormoontherapie

Het is niet onwaarschijnlijk dat u een bepaalde hormoontherapie volgt. De pil en cortisone zijn bijvoorbeeld hormonen. Vrouwen in de overgang zijn maar al te bekend met hormoontherapie. Zelfs vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar wat we een pro-hormoon noemen. De hoeveelheid hormonen in het lichaam daalt door ons steeds stressvollere leven, slechter wordende voeding, te weinig lichaamsbeweging en gebrek aan spiertraining. Met alle gevolgen van dien. Een zekere vorm van hormoontherapie biedt dan vaak een oplossing.

Bio-identieke hormonen

Bio-identieke hormonen zijn exacte replica’s van hormonen die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Dit in tegenstelling tot synthetische hormonen. Hoewel beide typen hormonen in laboratoria gemaakt worden, gaat ons lichaam heel anders om met bio-identieke hormonen dan met synthetische hormonen.

Bio-identieke hormoontherapie

Afhankelijk van wat uw klachten zijn en welke de hormonen zijn die uw lichaam nodig heeft, schrijven we bio-identieke hormoontherapie voor. Denk hierbij aan hormonen zoals oestrogeen, progesteron, testosteron, schildklierhormonen, DHEA, melatonine, enzovoort. Bio-identieke hormoontherapie is veel minder belastend voor uw lichaam dan synthetische hormoontherapie. Synthetische hormonen lossen uw klachten wel op, maar veroorzaken elders in uw lichaam andere klachten. Bio-identieke hormoontherapie doet dit niet.

Voordelen bio-identieke hormonen

Veel mensen hebben al gedurende decennia met succes bio-identieke hormonen gebruikt. Mannen die lijden aan de penopauze en vrouwen die lijden aan menopauze of perimenopauze (periode die de naderende menopauze aankondigt) kunnen er veel baat bij hebben. In haar blad The Oprah Magazine, schrijft Oprah Winfrey dat ze twee jaar lang bijna niet sliep. Zij kreeg uiteindelijk bio-identieke hormonen voorgeschreven: ‘Na drie dagen zat ik beter in mijn vel, was mijn brein niet langer mistig en mijn geheugen scherper. Ik ging weer zingend en vrolijk door het leven.’

Veiligheid bio-identieke hormonen

Onderzoekers ontdekten dat de bio-identieke hormonen oestrogeen en testosteron niet alleen veilig zijn. Ze hebben ook een positief effect op ziekten zoals osteoporose. Uit onderzoek blijkt ook, dat in vergelijking tot bio-identieke hormonen, de conventionele hormoontherapie erg veel risico’s draagt (Holtorf 2009). Om die reden stapten na het bekend worden van deze resultaten, meer dan 70% van de vrouwen in de V.S. over op bio-identieke hormonen (Roumie 2004). In vergelijking tot bio-identieke hormoontherapie, is gebleken dat de conventionele hormoontherapie:

  • 26% meer kans op borstkanker geeft
  • 29% meer kans op hartaanvallen
  • 41% meer kans op beroertes
  • 50% meer kans op bloedklonters

Laat u goed informeren voordat u aan uw hormoontherapie begint.

Hormoontherapie bij Revitalis

Omdat veiligheid voorop staat bij Revitalis doen wij standaard een hormoon metabolieten test. Dit is een urinetest en de test geeft inzicht in het vermogen van uw lichaam om oestrogenen te kunnen ontgiften. Slechte oestrogenen kunnen zich immers ophopen in het lichaam als dit proces is verstoord. Door inzicht te krijgen in het vermogen van uw lichaam om oestrogenen goed te ontgiften, kan worden bepaald of hormoontherapie geschikt voor u is.

De hormoon metabolieten test

De hormoon metabolieten test, kan voor vrouwen ook een heel goed inzicht geven in de vraag of u een verhoogd risico heeft op het krijgen van kanker en of borstkanker. Wij raden vrouwen dan ook aan om deze test op regelmatige basis preventief te doen. Op deze manier kunt u uw kans op borstkanker immers verkleinen.

Contact

Wilt u meer weten over het gebruik van bio-identieke hormonen, lees dan verder onder overgangsklachten. U kunt ook bellen voor meer informatie, of maak meteen een afspraak.

stel een vraag