Bel ons op 040-7113026 of mail info@revitalis.nl

Crohn en Colitis Ulcerosa

Blijf op de hoogte van de nieuwste innovatieve gezondheidsontwikkelingen en ontvang het cel herstel voedingsplan kado:

Behandeling van chronische darmontsteking

De ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa horen allebei thuis onder de inflammatoire darmziekten, ook wel IBD genoemd. IBD omschrijft een verzameling aandoeningen, waarbij het spijsverteringskanaal schade lijdt. De ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zijn hiervan de meest voorkomende ziekten.

Hieronder staat de lezing over hoe wij mensen met een chronische darmontsteking behandelen. We laten ook uitvoerig zien welke resultaten we hebben behaald bij onze patiënten.

 

Conventionele behandeling

Het onderdrukken van ontstekingen is bij de behandeling van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa tot op heden het doel. Ondanks dit feit zijn veel van deze conventionele medicijnen niet zonder neveneffecten. In onze Revitalis kliniek horen wij verhalen van patiënten, die zo ziek werden van de bijwerkingen van medicijnen, dat de bijwerkingen erger werden dan de aandoening ziekte van Crohn zelf. Voor veel mensen met deze aandoeningen, zijn dit belangrijke redenen om hun weg naar onze Revitalis kliniek te zoeken.

De medicijnen bestrijden de symptomen van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, maar niet de oorzaak van de aandoeningen. Zonder uitzondering hebben ze een bepaald karakter wat niet ten goede komt van de darmflora en op termijn dus schadelijk is.

Natuurlijke behandeling van ziekte van Crohn

Natuurlijke maatregelen tegen ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zoals omega-3 vetzuren, vitamine D en probiotica beschermen de immuuncelfunctie zonder het infectie-bestrijdende mechanisme van het lichaam te beschadigen. Een aangepast dieet helpt om de darmen te ondersteunen en kan veel hulp bieden.

Kanker

Het is erg belangrijk om IBD ziekten zoals Crohn en Colitis Ulcerosa goed te behandelen. Patiënten lopen immers groter risico op darmkanker. Zelfs in de periodes tussen opflakkeringen van de ziekte, irriteren en beschadigen ontstekingen het darmweefsel. Dit kan uitmonden in kwaadaardige groei. Het risico op hart- en vaatziekten neemt toe omdat de ontstekingen systematisch en voortdurend verder sudderen. Mensen met deze ziekten zouden daarom regelmatig gecontroleerd moeten worden op darmkanker.

Behandeling ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

Diverse natuurlijke ingrediënten zijn in staat om de immuniteit van de darmen krachtig te beïnvloeden. Deze ingrediënten kunnen de werking van conventionele Ziekte van Crohn medicijnen die ontstekingsremmend bedoeld zijn ook goed aanvullen. Er bestaan bloedtesten die voedingstekorten aan het licht brengen, die ontstaan door een verslechterde opname van voedingsstoffen. Door het integreren van voedingsadvies, supplementen en conventionele medicijnen, kunnen we u een succesvolle behandeling voor de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa aanbieden.

Wilt u meer informatie of advies of wij u kunnen helpen?

 

Gratis telefonisch adviesgesprek (15min)

 

U kunt ook ons E-boek lezen : Effectieve en oorzaak gerichte behandeling van een chronische darmontsteking. In dit boek leggen we onze aanpak uit inclusief casestudies en wetenschappelijke referenties.

 

U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben.

Achtergrondinformatie

Edelson & Mitchell. 2003. What Your Docter May Not Tell You About Auto-Immune Disorders. Warner Books. New York.

Wilt u meer achtergrondinformatie over IBD’s zoals de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa, lees dan hier verder:


De Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een ziekte waarbij er zich chronische ontstekingen bevinden in het maag- darmkanaal. Door die ontstekingen kunnen de darmen minder voedingsstoffen opnemen en kan bijvoorbeeld ondergewicht ontstaan of een chronisch tekort aan voedingsstoffen. Op deze manier kan de ziekte van Crohn dus ook bijdragen aan het ontstaan van andere ziektes.

Locatie Crohn

De ziekte van Crohn kan waar dan ook in het maag- darmkanaal voorkomen, maar meestal komt het voor in de lagere deel van de dunne darm. Hoewel de ziekte van Crohn het meest bekend is als een darmziekte, kunnen ontstekingen zich in sommige gevallen ook verspreiden naar de gal, de vagina, of zelfs naar de oppervlakte van de huid, de ogen en de gewrichten.

Diagnose van Crohn

De diagnose van de ziekte van Crohn wordt doorgaans gedaan en gebaseerd op iemand’s medische geschiedenis en symptomen. Diagnostische testen worden gebruikt om de ziekte te onderscheiden van Colitis Ulcerosa. Zulke testen omvatten Röntgenfoto’s met contrastvloeistof, een colonoscopie of endoscopie.

Bloedtesten

Er zijn geen bloedtesten die de ziekte van Crohn kunnen vaststellen. Om bloedarmoede, infecties of ontstekingen vast te stellen kunnen wel bloedtesten worden gedaan. Er is een hoog voorkomen van coeliakie onder dragers van de ziekte van Crohn en dit zou ook regelmatig getest moeten worden.

Ziekte van Crohn symptomen

De meest voorkomende ziekte van Crohn symptomen zijn ernstige buikpijn, met of zonder diarree. In de stoelgang kan zich ook bloed, slijm of pus bevinden. Andere bekende ziekte van Crohn symptomen, zijn het hebben van krampen en buikpijn direct na het eten.

Andere secundaire symptomen zijn vaak:

  • een lichte vorm van koorts
  • weinig eetlust
  • vermoeidheid
  • gewichtsverlies

Structureel bloedverlies

Door het gepaard gaan met structureel bloedverlies, heeft de ziekte van Crohn symptomen als bloedarmoede, en een armoedig gehalte aan foliumzuur en/of vitamine B12. Mensen met een minder ernstige vorm van de ziekte van Crohn kunnen redelijk goed functioneren en eten. Mensen met een ernstige vorm reageren vaak niet op conventionele behandeling en vertonen structurele symptomen van koorts en infecties (Katz & Weinberg 1998).

Achtergrondinformatie

Katz & Weinberg. 1998. “Complementary Medicine Use By Patiënts With Inflammatory Bowel Disease.” In: American Journal of Gastroenterology. Vol. 93. pp. 673-675. Macmillan Publishers. New York.

2013. Informatorium voor Voeding- en Diëtiekleer. Bohn Stafleu van Loghum. Houten.

Behandeling ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is in de reguliere geneeskunde niet te genezen. De ziekte van Crohn kent dan ook een behandeling, die met name gekenmerkt wordt door het proberen te verminderen van klachten enerzijds, en het proberen te remmen van ontstekingen anderzijds. Voor diverse klachten worden diverse geneesmiddelen gebruikt.

Persoonlijk behandelplan

Bij de ziekte van Crohn stelt uw arts stap voor stap een behandeling vast, door te kijken op welke medicijnen u het beste reageert. In het vaststellen van die behandeling wordt ook gekeken naar de mate van bijwerkingen die u wel of niet ervaart. Bij de ziekte van Crohn kan u een behandeling krijgen met verschillende type medicijnen, zoals milde ontstekingsremmers, krachtige ontstekingsremmers, afweeronderdrukkende medicijnen, TNF-blokkers, antibiotica en diarreeremmers. Ook wordt regelmatig Prednison gebruikt. Een medicijn dat botontkalking en zwellingen veroorzaakt. Mensen met Crohn hoppen in hun leven vaak van het ene naar het andere medicijn, zodra de bijwerkingen te ernstig worden.

Vicieuze cirkel

De medicijnen die in de conventionele geneeskunde tegen de ziekte van Crohn worden gebruikt, zijn allemaal medicijnen, die op lange termijn de ziekte van Crohn kunnen verergeren. Deze medicijnen bestrijden de symptomen, maar niet de oorzaak. Ze hebben een bepaald karakter wat niet ten goede komt van de darmflora en op termijn schadelijk is.

Onze behandeling

In onze Revitalis kliniek boeken wij behoorlijke successen op het vlak van de behandeling van de ziekte van Crohn. Als wij u voor de ziekte van Crohn in behandeling nemen.

De oorzaak achterhalen

Het is belangrijk de oorzaak van ziekten te achterhalen. De oorzaak van ziekten zit op het celniveau. We moeten bij de ziekte van Crohn inzien en onderzoeken wat er fout gaat op het niveau van de cel. Gezondheid kan alleen bereikt worden bereikt door de cel gezond te maken. Als de cel niet gezond is dan kan de persoon ook niet gezond worden. Dit principe geldt ook voor de ziekte van Crohn.

Contact

Afhankelijk van de mate waarin de ziekte bij u reeds gevorderd is, zijn de ontstekingen die horen bij de ziekte van Crohn of Colitis wel degelijk goed te behandelen. De orthomoleculaire geneeskunde heeft een goede behandeling voor beide aandoeningen, die concrete oplossingen biedt. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

Voeding bij ziekte van Crohn

In de reguliere geneeskunde wordt er bij de ziekte van Crohn doorgaans geen speciale voeding voorgeschreven. Soms worden er natuurlijk wel extra voedingssupplementen, ijzer of calcium voorgeschreven om de voedingsstoffen aan te vullen. In sommige landen wordt er geadviseerd om geen donker brood te eten. Toch nemen bij de ziekte van Crohn de darmen niet altijd alle voedingsstoffen goed op uit de voeding.

Afsterven darmen

Wannneer medicijnen geen soelaas bieden, kan het door voortdurende ontsteking echter zo zijn, dat operaties noodzakelijk worden. Er worden dan ontstoken delen van de darm, of vernauwingen die door ontstekingen veroorzaakt werden, verwijderd. In sommige gevallen wordt het hierdoor noodzakelijk om tijdelijk of structureel stoma te dragen. Dit perspectief wenst u zichzelf, uw partner of familielid niet graag toe.

Na de operatie

Na een darmoperatie ontstaan er bij de ziekte van Crohn meestal ernstige of minder ernstige problemen bij de opname van voedingsstoffen. Dit is het moment dat u in de reguliere geneeskunde naar een diëtist verwezen wordt om de ziekte van Crohn vanuit het idee van de voeding te benaderen. Het is dan echter al veel te laat. Soms wordt de 5 meter lange dunne darm – die wij nodig hebben voor een goede vertering van voedsel – ingekort tot minder dan 1 meter. Leven met een stoma is niet altijd een pretje.

Rol voeding enorm onderschat!

Bij Revitalis benaderen wij de ziekte van Crohn juist wel vanuit het gezichtspunt van voeding. Wij bekijken daarbij alle relevante factoren die een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de ziekte van Crohn. Voeding is een heel belangrijke bijdragende oorzaak van de ziekte van Crohn die door de reguliere geneeskunde niet erkent, en dus enorm onderschat wordt!

Glutenvrij, melkvrij of sojavrij

In vrijwel alle gevallen dat mensen de ziekte van Crohn ontwikkelen, hebben zij één of andere voedselallergie, die in de reguliere geneeskunde niet onderkent of zelfs erkent wordt. Bij onze Revitalis kliniek onderzoeken wij samen met u, of u wellicht een intolerantie heeft voor gluten (uit tarwe), caseïne (uit melk), of voor exorfines uit soja. Wanneer u deze voedingsmiddelen dan langzaamaan weglaat, komen de darmen weer tot rust en zult u zich ook mentaal en emotioneel stukken beter gaan voelen. Lees meer hierover onder Het Dopamine tekort.

Behandeling Crohn

Afhankelijk van de mate waarin de ziekte bij u reeds gevorderd is, zijn de ontstekingen die optreden bij de ziekte van Crohn wel degelijk goed te behandelen. Revitalis heeft een goede behandeling voor beide aandoeningen, die concrete oplossingen biedt. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

De ziekte van Crohn genezen?

De ziekte van Crohn is op dit moment niet te genezen. Op dit moment beperkt men zich tot het bestrijden van pijn en op het verminderen van de ontstekingen. Binnen onze Revitalis kliniek, waar wij op basis van de orthomoleculaire geneeskunde werken, zijn wij ervan overtuigd dat wij de ontstekingen die gepaard gaan bij de  ziekte van Crohn sterk kunnen verminderen en vaak ook kunnen normaliseren. Dit wil zeggen, dat wij samen met u (uw inzet is ook nodig) in staat zijn om de ontstekingen in uw maag- darmkanaal tot normaal waarden te herleiden en u weer snel gezond en fit te maken.

Zelfherstellend vermogen

Onze doelstelling is, om het zelfherstellend vermogen van uw lichaam te ondersteunen. Als wij samen aan die doelstelling werken, zult u er achter komen dat uw lichaam zelf in staat is om de ontstekingen in uw maagdarmkanaal op te lossen. Dit zelfherstellend vermogen kan tijdelijk beperkt zijn, door bijvoorbeeld toxiciteit, door gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen etc. Maar door deze toxiciteit te verwijderen, verwijderen we ook de oorzaak van uw ziek zijn.

Toxiciteit

In ons hedendaagse levens- en voedingspatroon speelt toxiciteit een grote rol. Ook bij pogingen om de ontstekingen bij de  ziekte van Crohn te behandelen is het belangrijk om toxiciteit aan te pakken. Toxiciteit komt meestal in ons lichaam door de chemische bewerking van voedingsstoffen, door de genetische modificatie van voedingsstoffen, of via het milieu en de lucht. Al deze toxische stoffen blijken een grote rol te spelen in de ontstekingsvorming bij de ziekte van Crohn. Deze factoren worden bij de conventionele benadering niet bekeken.

Anti-toxisch dieet

Het kan zijn dat, wanneer u bij onze Revitalis kliniek aanklopt, wij u zullen adviseren een bepaald dieet te volgen. Het succes van de behandeling is daarom op lange termijn ook afhankelijk van uw eigen inzet. Het is goed om hier rekening mee te houden, voordat u naar de kliniek komt. De doelstelling van dit dieet, is om de gifstoffen die uw lichaam inkomen te beperken. Onze behandeling richt zich op het ontgiften van uw lichaam, het verminderen van de inname van gifstoffen en het aanvullen van voedingsstoffen die het zelfherstellend vermogen bevorderen. Toch merken wij, dat patiënten snel wennen aan hun dieet, en zich zo vele malen beter gaan voelen, dat het dieet ook gemakkelijk vol te houden wordt.

Crohn genezen

Afhankelijk van de mate waarin de ziekte bij u reeds gevorderd is, is de ziekte van Crohn misschien niet als zodanig te genezen. Wel kunnen wij het ziekteproces een halt toeroepen en stabiliseren. De orthomoleculaire geneeskunde heeft een goede behandeling voor de aandoening, die concrete oplossingen biedt. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

Colitis Ulcerosa

Colitis Ulcerosa wordt gekenmerkt door ontstekingen in de grote ingewanden van de dikke darm. Dit leidt tot episodes van bloederige diarree, buikkrampen en zelfs koorts. In tegendeel tot de ziekte van Crohn, beslaat Colitis Ulcerosa doorgaans niet de volledige oppervlakte van de ingewanden en komt het amper voor in de dunne darm. De ziekte begint meestal in de endeldarm of de S-vormige darm en verspreidt zich dan naar de dikke darm.

Ziekteproces

Colitis Ulcerosa begint vaak stapsgewijs met buikpijn en diarree, die soms wat bloederig is. In de ernstigere gevallen, is de diarree hevig en frequent. Koorts, verlies van eetlust, en gewichtsverlies treden dan ook op. De ernst van de ziekte hangt af van de hoeveelheid van de darm die beschadigd is. Voor vele patiënten zijn er echter ook periodes met geen enkele symptomen die opgevolgd worden door periodes van opvlammingen.

Diagnose

Een definitieve diagnose kan gemaakt worden door het direct onderzoeken van de darm door middel van sigmoidoscopie of colonoscopie. Sigmoidoscopie is een visueel onderzoek van het onderste deel van de dikke darm. Colonoscopie is een visueel onderzoek van de volledige dikke darm. Beide procedures worden gevolgd, om een biopsie te nemen van het weefsel van de ingewanden. Zo worden andere ziekten uitgesloten. Een röntgen-onderzoek van de darm kan nodig zijn om de ernst van de aandoening in de dikke darm vast te stellen.

Behandeling

Afhankelijk van de mate waarin de ziekte bij u reeds gevorderd is, is Colitis Ulcerosa goed te behandelen. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

Colitis Ulcerosa symptomen

Zodra iemand de diagnose Colitis Ulcerosa heeft, wordt de ziekte onderverdeeld naarmate de ernst van de aandoening:

Ernstige Colitis Ulcerosa symptomen

Ernstige Colitis Ulcerosa, die de hele dikke darm beslaat is de minst voorkomende variant van de ziekte. De symptomen bestaan uit overvloedige bloederige diarree (die 6 keer of meer voorkomt per dag). Vaak gaat deze diarree gepaard met koorts en een versnelde hartslag. Ernstige bloedarmoede, verhoogde witte bloedcellen en verlaagde serumalbumine niveaus zijn kenmerkende symptomen.

Middelmatige Colitis Ulcerosa symptomen

Middelmatige Colitis Ulcerosa bestaat uit terugkerende diarree, kleine hoeveelheden bloed in de stoelgang, misschien lage koorts, milde bloedarmoede en minimale tekenen van ontsteking. Gemiddelde Colitis Ulcerosa reageert snel op gepaste therapieën. Toch kunnen herhaaldelijke aanvallen van gelijke of toenemende ernst voorkomen. Dit verhoogt in ernstige mate het risico op darmkanker.

Milde Colitis Ulcerosa symptomen

Milde Colitis Ulcerosa is de meest voorkomende vorm van de aandoening. Ongeveer 50% van de patiënten met Colitis Ulcerosa heeft deze vorm. In de meeste gevallen zullen de ontstekingen beperkt zijn tot de lager delen van de darm en de endeldarm. Complicaties komen weinig voor en het primaire symptoom is een rectale bloeding.

Colitis Ulcerosa dieet

Het doel van de therapie bij Colitis Ulcerosa is gericht op het beheersen van de ontstekingen, het verminderen van de symptomen zoals buikpijn, diarree en rectale bloedingen en het aanvullen van voedingstekorten met een dieet. Hoe vroeger de diagnose wordt gesteld, hoe beter en succesvoller de behandeling van Colitis Ulcerosa zal kunnen zijn. Indien u last heeft van uw darmen en Colitis Ulcerosa symptomen bij uzelf erkent, neem dan eens contact op met onze Revitalis kliniek om de mogelijkheden te bespreken.

Dieet en levensstijl

De conventionele behandelingen en het toegepaste dieet voor Colitis Ulcerosa zijn afhankelijk van de ernst en de plaats van de aandoening in de darmen. De behandeling is ook afhankelijk van complicaties en van de reactie op eerdere behandelingen. Lifstyle aanpassingen en het aanvullen van voedingsstoffen bevorderen de gezonde vertering en opname van stoffen in de darmen. Tegelijkertijd bevordert een gepast dieet de vermindering van ontstekingen en van schade die geassocieerd wordt met Colitis Ulcerosa.

Melk-arm dieet

Sulfaat-reducerende bacterieën blijken betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Colitis Ulcerosa. Hydrogene sulfide is een bijproduct bij de vertering van deze SRB’s (sulfaat reducerende bacterieën) in onze darmen. Hydrogene sulfide is giftig voor de darmwandcellen en richt hier schade aan. Verder heeft men ook aangetoond dat de stof het butyraat metabolisme verstoort. Byturaat is een essentiële stof voor de gezondheid van deze cellen in de darmwand. SRB’s zijn aanwezig in zuivelproducten.

Kanker en Colitis Ulcerosa

Mensen met Colitis Ulcerosa lopen een verhoogd risico op darmkanker. Men neemt aan dat het de ontstekingen zijn, die bij Colitis Ulcerosa de kanker veroorzaken. Hoe langer de Colitis Ulcerosa aanhoudt, hoe groter het risico op darmkanker wordt. Hoe groter het oppervlak van de Colitis Ulcerosa is, hoe groter het risico op darmkanker ook wordt. Daarnaast worden tekorten aan foliumzuur in verband gebracht met een groter risico op darmkanker bij IBD-ziekten.

Belang van foliumzuur

In een groots opgezet overzicht van studies naar foliumzuur en darmkanker werd duidelijk, dat hoe beter patiënten met Colitis Ulcerosa op dagelijkse basis foliumzuur supplementen innamen, hoe meer het risico op darmkanker verminderde. Tekorten aan foliumzuur en B12 worden vaak waargenomen bij Colitus Ulcerosa en ook bij de Ziekte van Crohn. Vitamine B12 verbetert de opname van foliumzuur in het lichaam. Het aanvullen van het dieet met deze voedingsstoffen is aan te raden.

Behandeling Colitis Ulcerosa

Afhankelijk van de mate waarin de ziekte bij u reeds gevorderd is, is Colitis Ulcerosa goed te behandelen. Aan de hand van bloedonderzoeken bekijken we de benodigde supplementen en het benodigde dieet. Wilt u meer informatie, bel ons dan of maak meteen een afspraak. U kan ook lezen wat andere patiënten bij onze behandeling ervaren hebben. U kan zich ook inschrijven voor onze informatiebijeenkomst.

Colitis Ulcerosa genezen

Colitis Ulcerosa is in de reguliere geneeskunde niet te genezen. Op dit moment beperkt men zich tot het bestrijden van pijn en op het verminderen van de ontstekingen. Bij onze Revitalis kliniek zijn wij ervan overtuigd, dat wij de ontstekingen  die gepaard gaan met Colitis Ulcerosa goed kunnen behandelen. Dit wil zeggen, dat wij samen met u (uw inzet is ook nodig) in staat zijn om de ontstekingen in uw maag- darmkanaal tot een nulpunt te herleiden.

Zelfherstellend vermogen

Onze doelstelling is, om het zelfherstellend vermogen van uw lichaam te ondersteunen. Als wij samen aan die doelstelling werken, zult u er achter komen dat uw lichaam zelf in staat is om de ontstekingen in uw maagdarmkanaal op te lossen. Dit zelfherstellend vermogen kan tijdelijk beperkt zijn, door bijvoorbeeld toxiciteit, door gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, door voedingstekorten… Maar door de toxiciteit te verwijderen en door voedingstekorten aan te vullen, elimineren we de oorzaak van uw ziekte.

Toxiciteit

In ons hedendaagse levens- en voedingspatroon speelt toxiciteit een grote rol. Ook bij pogingen om Colitis Ulcerosa te genezen is het belangrijk om toxiciteit aan te pakken. Toxiciteit komt in ons lichaam door de chemische bewerking van voedingsstoffen, de genetische modificatie van voedingsstoffen, via het milieu en via de lucht. Al deze toxische stoffen blijken een grote rol te spelen in de ontstekingsvorming van Colitis Ulcerosa. Deze belangrijke factoren worden bij de conventionele benadering allemaal over het hoofd gezien.

Anti-toxisch dieet

Het kan zijn dat, wanneer u bij de Revitalis kliniek aanklopt, wij u zullen adviseren een bepaald dieet te volgen. Het succes van de behandeling is ook afhankelijk van uw eigen inzet. Het is goed om hier rekening mee te houden, voordat u naar de kliniek komt. De doelstelling van dit dieet, is om de gifstoffen die uw lichaam inkomen te beperken. Onze behandeling richt zich op het ontgiften van uw lichaam, het verminderen van de inname van gifstoffen en het aanvullen van voedingsstoffen die het zelfherstellend vermogen bevorderen.

Ontvang 50% korting op het boek: Effectieve & oorzaak gerichte behandeling van een chronische darmontsteking

Wil je meer achtergrondinformatie over innovatieve behandelmethoden van een chronische darmontsteking? Dit boek is ontstaan uit meer dan 10 jaar praktijkervaring in het behandelen van mensen met deze aandoening. Case studies, wetenschappelijke referenties, patientverhalen en behandelmethoden komen in dit boek aan bod.  

Gelukt!, Check je email voor de kortingscode.

stel een vraag