Bel ons op 040-7113026 of mail info@revitalis.nl

5 fundamentele stappen

Onze 5 fundamentele stappen voor het krijgen van lange termijn positieve gezondheidsresultaten op celniveau.

Veel mensen lopen rond met onverklaarbare en ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van het ophopen van gifstoffen in het lichaam. Zij gaan van dokter naar dokter op zoek naar antwoorden voor hun klachten. Vaak wordt er alleen een recept overhandigd voor een medicijn of wordt er gezegd dat er niks aan de hand is en dat het “tussen de oren zit”.

Ziekten hebben een oorzaak

Het is belangrijk de oorzaak van ziekten te achterhalen. De oorzaak van ziekten zit op het cel niveau. We moeten gaan inzien en ontdekken wat er fout gaat op niveau van de cel. Gezondheid kan alleen worden bereikt door de cel gezond te maken. Als de cel niet gezond is, dan kan de persoon ook niet gezond worden.

5 stappen

Bij onze kliniek volgen we de 5 fundamentele stappen voor het krijgen van lange termijn positieve gezondheidsresultaten op celniveau. De 5 stappen zijn synergetisch aan elkaar verbonden maar worden niet toegepast een bepaalde volgorde. De 5 stappen worden vaak tegelijk toegepast. Het doel van het volgen van deze 5 stappen is niet om een specifieke aandoening te behandelen maar om het zelfherstellend vermogen aan het lichaam terug te geven.

Stap 1: Verwijder de Bron

Het lichaam kan zichzelf niet genezen als de bron van ziekte niet wordt verwijderd.

Toxische bronnen

Het begint door te bepalen welke toxische bronnen schade veroorzaken aan het lichaam. Deze toxische stoffen dienen zo snel mogelijk te worden verwijderd. Als de bronnen van toxiciteit niet worden verwijderd, zal er nooit een duurzame oplossing voor de gezondheid kunnen zijn. Veel voorkomende toxische stoffen die zich kunnen opbouwen in het lichaam zijn kwik en lood.

Schimmels

Een andere veel voorkomende bron van toxiciteit zijn schimmels. Schimmels produceren mycotoxines die dodelijk zijn voor de gezondheid. Tevens zorgen deze mycotoxines ervoor dat de lever niet meer kan ontgiften. Aandoeningen zoals fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, en geen gewicht meer kunnen verliezen, hangen samen met deze biogiftige stoffen van schimmels. De werkelijke oorzaak blijft vaak jaren niet gediagnosticeerd en onopgemerkt.

Eliminatie toxines

Zowel de externe toxines als de interne toxines moeten worden verwijderd. Veel ontgiftingsprotocollen falen om toxines op cellulair niveau te verwijderen. Bij Revitalis zijn we gespecialiseerd om het lichaam op een juiste manier te ontgiften. Belangrijke stoffen in de proces zijn glutathion, vitamine C en alfaliponzuur. Daarnaast ondersteunen we de darmen met de juiste stoffen zodat de toxines veilig via de darmen uitgescheiden kunnen worden en zodat ze niet opnieuw worden geabsorbeerd.

Stap 2: Regeneratie van de celmembraan en celademhaling

Het membraan bevat de intelligentie van de cel en speelt een belangrijke rol in ontgiften, het aan en uit zetten van de genen en het reguleren van hormonen. Genezen begint bij het celmembraan. Het membraan kun je vergelijken met een soort poort van een weg naar een stad. De poort laat er in en uit wat er nodig is voor de stad om te functioneren en te overleven. Als de poort wordt dichtgezet, zal de stad uiteindelijk verloederen.

Het celmembraan en ontgifting

Bij gezonde individuen, zal de soepele lipide laag van het membraan voedingsstoffen makkelijk laten binnen stromen en toxinen en vrije radicalen ongehinderd naar buiten laten stromen. Als het membraan ontstoken is kan niets in en uit de cel komen, zodat gifstoffen zich ophopen in de cel en ziekten veroorzaken. Het membraan moet worden geregenereerd om ontgifting op gang te brengen zodat het lichaam kan worden genezen.

De rol van vetten en het celmembraan

Omdat het membraan is gemaakt van vet, is een sleutel tot het herstel het consumeren goede vetten zoals volvette zuivel, grass-fed dierlijke eiwitten en gezonde oliën, zoals koudgeperste kokosolie. De juiste verhouding van goede vetten zorgt voor een daling van ontstekingen en bevordering van cellulaire functie. De vetten zorgen ervoor dat de buitenste en binnenste membranen worden hersteld, de mitochondriale functie wordt ondersteund en leren en slapen positief worden beïnvloed.

Stap 3: Herstellen van de cellulaire energie

De mate van beschikbaarheid van cellulaire energie beïnvloedt in grote mate hoe een persoon zich voelt. Bij chronische vermoeidheid is het van essentieel belang deze beschikbaarheid van cellulaire energie weer te herstellen. Cellulaire energie is de brandstof van de cel, niets werkt of functioneert zonder deze brandstof. Als voedingsstoffen in de cel stromen voeden ze de energiecentrales in de cel (genaamd mitochondriën) die vervolgens ATP (energie) produceren.

De rol van ATP en ontgifting

Zonder adequate productie van ATP zijn cellen niet in staat te ontgiften of zich regenereren. Het aantal personen met een tekort aan ATP is een epidemie aan het worden in Nederland. Deze personen lijden aan symptomen zoals vermoeidheid, hersenen mist, problemen met de spijsvertering, en hormonale aandoeningen. Veel patiënten die vast zitten komen naar ons Revitalis gezondheidscentrum. Ze zijn ontredderd door het gebrek aan resultaten van het gewone sporten en diëten.

Verhogen ATP-productie is cruciaal

Zodra de cellulaire energie wordt hersteld, voelen patiënten vaak een duidelijke positieve verschuiving in hun gezondheid. Zonder het verhogen van ATP in de cel zullen andere pogingen om te genezen nutteloos zijn. Het verhogen van ATP is een cruciale eerste stap bij veel van onze patiënten. Dit is vooral bij die patiënten die chronisch ziek zijn. In onze behandeling gebruiken we stoffen die de productie van ATP verhogen maar ook nieuwe innovatieve natuurlijke producten die het aantal mitochondriën verhogen.

Stap 4: Verminderen van de Cellulaire Ontstekingen

Cellulaire ontstekingen zijn de oorzaak van de epidemie van chronische ziekten en hormonale disbalansen vandaag de dag. Ontstekingen beïnvloeden de manier hoe cellen met elkaar communiceren, maar ook de ontgifting en de expressie van goede of slechte genen. Dit kan vervolgens lijden tot ziekten van als gevolg van genetische zwakte, zoals MCS (multiple chemical sensitivity), of zelfs kanker.

Het doorbreken van een vicieuze cirkel

Door het wegnemen van de bronnen van toxiciteit en het innemen van bepaalde voedingsstoffen en anti-oxidanten, kan de vicieuze cirkel van ontstekingen worden doorbroken en kan de gezondheid worden hersteld. Veel voorkomende oorzaken van cellulaire ontstekingen omvatten een dieet van suiker en granen (zelfs volle granen), slechte vetten (vooral plantaardige oliën), giftige stoffen uit kwikvullingen, schoonmaakmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten.

De correlatie tussen ontstekingen en ons vervuilde milieu

We wonen in een giftige wereld, het is daarom geen wonder dat zoveel mensen ziek zijn. Sinds 1950 zijn er wereldwijd 70.000 verschillen chemicaliën bijgekomen. Weinig mensen weten dat ontstekingen de belangrijkste bron van ziekte zijn. Het is essentieel om te begrijpen hoe ontstekingen de cel beïnvloeden en hoe we ontstekingen kunnen verminderen, zodat bijna elke ziekte symptoom kan worden behandeld.

De reguliere geneeskunde

De meeste mensen werkzaam in de gezondheidszorg houden de laatste nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van ontstekingen, ontgiften en genexpressie niet bij. Door juist deze nieuwe kennis toe te passen kunnen patiënten beter worden behandeld. Om ontsteking te verminderen moet de bron van toxiciteit worden verwijderd. Daarnaast moet de ontgifting worden gestimuleerd. Het bevorderen van de aanmaak en het toedienen van glutathion en het verhogen van Superoxide Dismutase zijn essentieel in deze fase.

Stap 5: Herstel van methylatie

Het laatste onderdeel van de het vijf stappen plan omvat het herstel van methylatie. Methylatie is een biochemisch proces dat vele essentiële lichaamsfuncties beïnvloedt, waaronder DNA-herstel, ontgifting, het bestrijden van infecties, verwijderen van giftige stoffen zoals lood en oestrogeen. Het lichaam heeft methylatie nodig om stresshormonen aan en uit te zetten. Wanneer het lichaam niet in staat om te methyleren, blijft het in een constante staat van stress staan. Methylering kan ook goede genen aan zetten en slechte genen uitzetten. Het regelt dus of een ziekte als gevolg van genetische zwakte kan ontstaan.

Methylering en de oestrogeen-spiegel

Methylering speelt een vitale rol in de hormonale gezondheid. Uit tests kan bijvoorbeeld blijken dat de verhouding tussen de goede en slechte oestrogeen spiegel uit balans is (meer slecht dan goed), bijvoorbeeld gecombineerd met een extreem hoog niveau van lood. Het giftige lood en de disbalans in de oestrogeen spiegels geven een indicatie van slechte methylering.

Methyl-uitputting

Veel mensen zijn genetisch gezien vatbaar voor methyl-uitputting. Methyl-uitputting gaat veel verder dan het onvermogen van het lichaam om te ontgiften, en zorgt voor een groot aantal onverklaarbare symptomen en ziekten. Stress (hetzij chemisch, fysisch of emotioneel), in combinatie met een toxische wereld zorgt ervoor dat bijna iedereen methyl-verarmd is. Door het toevoegen van de juiste methyldonoren in de vorm van de juiste orthomoleculaire stoffen kunnen we de methylering herstellen en de oorzaak van ziekten behandelen.

Wilt u meer weten? Maak gerust een afspraak in ons Revitalis gezondheidscentrum.

stel een vraag